duurzame_verhoogde_vloer_datacenter_Alteco

Alteco is een gewilde leverancier op de Scandinavische markt. Een markt die hoge eisen stelt aan duurzame projectontwikkeling en – renovatie.

Al sinds de jaren ’70 is Scandinavië koploper op het gebied van duurzame energie-opwekking en projectontwikkeling, in tegenstelling tot de rest van Europa die nog  in het transitietraject zit.

Binnen de Scandinavische markt is Rittal een belangrijke samenwerkingspartner van Alteco. Rittal levert complete systeemoplossingen voor de infrastructuren voor duurzame energie en is de ontwikkelaar van formules en evaluatienormen voor het berekenen van energie-efficiëntie van serverruimten en datacenters.

Rittal en Alteco kennen belangrijke overeenkomsten in visie en realisatie. Deze overeenkomsten zorgen voor een krachtige samenwerking, met name binnen projecten waar innovatie en verduurzaming voorop staan. Daar waar Rittal de infrastructuur levert, completeert Alteco het project met een hoogstaande oplossing in verhoogde vloeren.

“Onze eigen ontwikkelde vloer is hier de innovatieve en duurzame hoofdrolspeler.”

Wat Alteco een duurzame partner maakt? De eigen ontworpen IV1260 vloer is tot op heden het stabielste en veiligste vloersysteem op de internationale markt. De draagconstructie is zo ontworpen dat deze niet overbelast kan raken. Dat betekent dat renovatie niet aan de orde is. Doordat alle productiefacetten in eigen beheer zijn, is er volledige grip op materiaal- en energieverbruik. Ieder traject is volledig afgestemd op de wens van de opdrachtgever. Dat betekent niet alleen een gunstig resultaat in prijs én snelheid maar ook dat het proces een zo laag mogelijk belastend is voor het milieu.

“Wij houden onze impact graag zo laag mogelijk. Dat streven valt op bij ontwikkelaars met een LEED of BREAAM ambitie.”

En doordat we alle productiefacetten in eigen beheer hebben, houden we we grip op materiaal- en energieverbruik. Ieder traject is volledig afgestemd op de wens van de opdrachtgever. Dat betekent niet alleen een gunstig resultaat in prijs én snelheid voor de opdrachtgever maar ook dat het proces zo min mogelijk belastend is voor het milieu.

Een mooi project dat de samenwerking tussen Rittal en Alteco illustreert is een initiatief van TeliaSonera (Finland), die het grootste datacenter van Finland laat bouwen. Dit project draait 100% op groene energie en is volledig ontworpen volgens Green Building richtlijnen. Dit LEED gecertificeerde project illustreert de kracht van onze samenwerking binnen de Scandinavische markt.