Productblad-IV1260.png

Het installatie vloersysteem ALTECO IV 1260 is tot op heden één van de stabielste en veiligste vloersystemen op de Europese markt.
Deze vloer voldoet naast zijn mechanische veiligheid ook aan optimale elektrische geleidendheid (volgens Kema rapport bij een afstand van 20 meter diagonaal maximaal 0,5 Ohm), het perfecte antwoord op het ESD/EMC vraagstuk.

Ten aanzien van traditionele betonvloeren met sparingen, kan onze installatievloer op een veel gunstiger tijdstip (na het water dichtmaken van het gebouw) en met aanzienlijke tijdwinst en kostenbesparing ingezet worden.

De stabiliteit van de onderconstructie is niet van plaatafsteuning afhankelijk. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de installatie -en inbedrijfstellingsperiode een tijdelijke montageafdekking toe te passen. Hetgeen beschadiging van de definitieve afwerking voorkomt. Dit systeem maakt bij een belasting van 1800 kg/m2 een bouwhoogte tot ca. 2 meter mogelijk. Hiervoor geldt een zekerheidsfactor 1,35.
Alle onderdelen van de onderconstructie worden volledig elektrisch geleidend in elkaar geschroefd. Een aardingspunt per hoek is doorgaans voldoende. Eventuele aankoppelingspunten hiervoor, zijn aanwezig.
Op het vloersysteem ALTECO IV 1260 kunnen schakelkasten, accu-units en aircokasten te allen tijde opgesteld, als ook verplaatst worden.
Aparte opstellingsframes ter ondersteuning van schakelkasten en soortgelijke equipement worden bij de toepassing van bovengenoemd vloersysteem overbodig.
Verder is deze vloer weer demontabel en behoeft deze geen vlakheids-eis voor de bouwkundige ondervloer. Verder bestaat de mogelijkheid om in 2 fasen of meerdere fasen te bouwen. Afhankelijk van de hoeveelheid kastopstellingen is het heel goed mogelijk dat de vloer in zijn totaliteit minder investering vraagt dan de afzonderlijke opstellingsframes. Nadat derden de ALTECO IV 1260 hebben geopend, hoeft (normaal gesproken) de vloer niet te worden nagesteld. (besparing van onvoorziene kosten)
Het gebruik van vloerpanelen met staalplaat (0,5 mm) aan de onderzijde maakt een hogere statische puntlast mogelijk t.o.v. een paneel met folie aan de onderzijde.
Tevens zal de geleidbaarheid hierdoor worden verhoogd. (bij gebruik van panelen met een geleidende afwerking aan de bovenzijde)

ALTECO meent dan ook terecht te mogen stellen:
– De meer dan gemiddelde dynamische en statische stabiliteit van onze vloersystemen, een ruime expertise en een grote mate aan flexibiliteit in de uitvoeringsmogelijkheden, plus een optimale prijs,- / prestatieverhouding verklaren dan ook de grote vraag van moderne ontwerpers naar onze producten.
Ons advies wat betreft de bouwhoogten is: minimaal 350 – 400 mm. indien de ruimte onder de vloer gebruikt wordt voor koeling en/of luchttransport.