Alteco_vul_8.jpg

Sinds 2008 werken Robbin van Gool en Marcel Golstein samen aan wat Hans Wenger ooit heeft opgericht: Alteco Europe.  Alteco legt met haar verhoogde vloeren de basis voor vele datacenters, energiecentrales, technische ruimtes en schakelruimtes in de industrie- en energiesector. In 2014 hebben wij Alteco van Hans overgenomen.

Hans had een goede kijk op kwaliteit, innovatie en flexibiliteit. Die kijk is de basis geworden van onze eigentijdse visie op innovatie, realisatie en renovatie.

Wij zijn gepassioneerd in het neerzetten van de hoogst mogelijke kwaliteit in realisatie en nazorg voor aannemers/installatiebedrijven en eindgebruikers en dat begint – naar ons inziens – bij ontwikkeling. Die ontwikkeling beheren we intern. Zo beschikken we over: een eigen productiefaciliteit, eigen engineering, montage en transport waardoor we compleet onafhankelijk zijn en alle facetten van het proces nauwlettend kunnen afstemmen op de situatie; accuraat anticiperen, flexibel leveren én ontwikkelingen in de markt vertalen naar realiseerbare mogelijkheden.

“Wij blijven kritisch, alleen zo kunnen we de hoogst mogelijke kwaliteit blijvend garanderen.”

Twee van onze speerpunten zijn innovatie en renovatie. Wij zetten hoog in op de ontwikkeling van onze eigen vloersystemen met flexibele rastermaten, bijbehorende ventilatieroosters en liftsystemen die van pas komen wij precaire renovaties.  Voor dat laatste werken wij samen met speciaal opgeleid personeel.

Terugkomende op het vloersysteem: deze heeft een draagconstructie bestaande uit stalen staanders en een raster van draagprofielen. Deze worden op kopplaten met hamerkopschroeven volledig elektrisch geleidend aan de staanders verbonden, oftewel een ‘galvanisch geheel’ dat ingezet kan worden voor potentiaalvereffening. Dankzij deze unieke draagconstructie is een raster van 600×600 mm tot wel 6000 kilo per vierkante meter belastbaar. En dat direct na montage.

Een ander innovatief product waar we met veel succes mee werken is ons liftsysteem dat ons helpt bij vele renovaties van bestaande vloeren. Met name die van datacenters. De server racks binnen deze datacenters raken in de loop van de jaren te zwaar voor de traditionele vloer waardoor deze aan vervanging toe is. Door deze racks te liften verzorgen wij de totale vloerrenovatie terwijl alle apparatuur ‘live’ blijft.

“Dit soort geslaagde innovaties stimuleert onze passie des te meer om ontwikkelingen in de markt te vertalen naar kansen.”

Wij zijn trots op wat we doen en laten dat graag zien.