Renovatie van serverruimten in datacenters

Renoveren: een specialistische zaak

Het renoveren van serverruimten is een handeling die steeds vaker wenselijk is. Server racks worden tegenwoordig in tegenstelling tot vroeger veelal geplaatst op verhoogde vloeren. Dit om de ruimte zo efficiënt en veilig mogelijk in te richten in verband met bekabeling en koeling. Een serverruimte renoveren is een gevoelige kwestie, daar het in vrijwel alle gevallen schade oplevert wanneer de apparatuur offline gaat. Om dat te voorkomen renoveert Alteco volledig in een live situatie. Geen schade, geen derving.

Liften schakelkasten / server racks

Het renoveren of plaatsen van een onderliggende vloer wordt gerealiseerd terwijl de server racks of schakelkasten volledig operationeel blijven.

Speciaal opgeleide monteurs liften de servers racks of kasten zodat de onderconstructie gebouwd kan worden. Het liften is van korte duur, daar de onderconstructie direct belastbaar is.

De eigen ontworpen IV1260 vloer is tot op heden het stabielste en veiligste vloersysteem op de internationale markt. De draagconstructie is zo ontworpen dat deze niet overbelast kan raken. Dat betekent dat bij deze vloer renovatie niet aan de orde is.

De installatievloeren zijn opgebouwd uit een stabiele draagconstructie van staal en uitneembare panelen in diverse uitvoeringen. Na realisatie is de vloer eenvoudig te wijzigen of uit te breiden.

Lees ook over onze aansprakelijkheid.

Besparingen en voordelen dankzij een vloer van Alteco

Alteco biedt vloersystemen met een hoge dynamische – en statische stabiliteit, ruime expertise en een grote mate aan flexibiliteit in de uitvoeringsmogelijkheden. Daarbovenop biedt Alteco een zeer optimale prijs-/prestatieverhouding. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat Alteco wereldwijd betrokken wordt bij moderne, duurzame en bijzondere projecten.

Kostenbesparend door efficiëntie in ontwerp en realisatie

De egalisatieframes voor o.a. UPS en Airco-kasten zijn in de onderconstructie geïntegreerd. De onderconstructie is compleet geleidend gemonteerd waardoor een aardingsgrid overbodig wordt. De installatievloer kan op een veel gunstiger tijdstip (na het water dichtmaken van het gebouw) en met aanzienlijke tijdwinst en kostenbesparing gerealiseerd worden.

Uitmuntende kwaliteit, flexibiliteit en stabiliteit gaan hand in hand

De installatievloeren zijn brandwerend, geschikt voor intensieve bekabeling en grote luchtkanalen en kunnen eenvoudig worden gewijzigd of uitgebreid. Deze  vloeren zijn volledig demontabel,  kunnen in meerdere fasen worden opgebouwd en behoeven geen vlakheidseis voor de bouwkundige ondervloer.

Behoeft uw datacenter een renovatie? Vertrouw op Alteco.


Vrijblijvende offerte aanvragen